Strah je naš najboljši prijatelj. Z njim moramo imeti ljubezensko razmerje. Prihaja vedno v pravem času in je lahko naš najboljši partner. Čudno, mar ne?
On nas veliko nauči in nam pomaga spremeniti svoje življenje v kvalitetnejše. Velika težava je v tem, da mu pozabimo dati ime. Z imenom ga lahko vpišemo v register, brez imena imamo težavnega brezdomca, ki nam včasih dela tudi sive lase. Koliko časa, je odvisno od nas samih, kako strah pripraviti, da bo za nas koristen. Sprejeti, odpustiti, osvoboditi in spremeniti. To so osnovne funkcije reševanja strahov. Na kakšen način?

STRAH NAŠ SOPOTNIK ŽIVLJENJA
V vsakem trenutku lastnega življenja ga imamo pri sebi v različnih oblikah. Je usmerjevalec našega življenja. Njegovega delovanja ne vodi ljubezen, zato je neprijazen. Izraža se največkrat v obliki jeze, ljubosumnosti, žalosti, agresiji, maščevalnosti, ki so osnovna hrana zanj. Njegova naloga je, kako negativne oblike mišljenja, prepričanj, vzorcev in čustev spremeniti v pozitivna.

Veliko časa svojega življenja živimo v prepričanju, da se vse spremembe na boljše zgodijo same od sebe, kot »čudež«. Tukaj dajem poudarek na naše želje, misli, prepričanja, materialnost, osebno srečo, ljubezen…
Žal pa ni tako. Realizacija dobrin v našem življenju je pogojena z našim vložkom v obliki pravilne naravnanosti našega bistva, lastne vere, zaupanja, ljubezni do sebe, vrednotenja in samospoštovanja. Živimo življenje katerega nam v tem trenutku ureja čas, ki smo ga sami postavili. Veliko svojega časa preživimo v službi, v družbi na medijskih portalih, nakupovanju. Zelo malo časa smo sami s seboj in nismo sinhronizirani s časom in prostorom. Sinhroniziranost ali usklajenost s samim seboj, s svojo dušo, s časom in prostorom je pogoj, da lahko živimo ljubezen do sebe, da začutimo srečo, mir, zdravje, modrost, harmonijo in veselje v nas samih.

Nesinhronizacija nam omogoča življenje v strahu, negotovosti, žalosti, trpljenju, bolečinah, obsojanju, kritiziranju, agresiji, odvisnosti različnih oblik…
Izpostavil bi predvsem »STRAH«, kateri je tudi naš stalni spremljevalec našega življenja. Nastal je že v teku spuščanja v materijo in je zelo star. Nimamo samo enega strahu, tukaj lahko iščemo strahove za vse kar se nam dogaja v našem življenju. Bistvo vsega je, ozavestit, sprejet, ga »nahranit« in ga osvobodit, da se lahko spremeni v obliko, ki nam omogoča lepše življenje. Pod besedo »nahranit« razumemo, da strah iz zasnove brez življenjske energije spremenimo v življenjsko energijo in omogočimo sebi spremembo. V vsakem trenutku našega življenja smo žrtve strahu toliko časa, dokler ga ne osvobodimo. Vsak strah nas uči sprememb našega življenja.

Obstaja uveljavljen način razmišljanja in delovanja skozi generacijo človeških življenj in temelji na nasprotjih npr. pozitivno – negativno, dobro – slabo. Tako smo dobili zapis stanj našega počutja, razmišljanja skozi prepričanja in vzorce preteklih generacij, preko družbe in staršev. Vse oblike, ki jim damo predznak minus ali označimo, da je to »slabo« vsebuje »strah«. Veliko ljudi je prepričanih, da strah upravlja »Hudič«, dobre stvari pa »Bog«.

Priporočene tehnike zdravljenja:

  • terapija za odstranjevanje strahov
  • reiki terapija
  • psihoterapija
  • terapije na preteklosti

Za brezplačno svetovanje in naročila za obisk me pokličite na telefon: 041 202 147 ali mi pišite na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

strah